Смажений буряк із соусом із білої квасолі
Тенденції в Смаках

Смажений буряк із соусом із білої квасолі

Соуси з хумусу і квасолі є основними складниками мезе, універсальної закуски, яка передує багатьом стравам на Близькому Сході. Це живе поєднання смаків смаженого буряка, кремово-білої квасолі, тахині, кумину і часнику. Подавайте з пітою.
  • 1год 20Хв

    Час підготовки

  • 7

    Інгредієнти

Інгредієнти

Приготування

  • Загорніть буряк у фольгу. Покладіть на мілке деко. Запікайте в попередньо розігрітій до 220°С духовці 1 годину або доки буряк не стане м’яким (визначають проколом невеликим ножем). Остудіть до температури, за якої можна продовжувати роботу. Зніміть шкірку та поріжте буряки на великі шматки.

  • Зцідіть квасолю, залишивши 1/4 склянки рідини. Покладіть буряк, квасолю, тахині, лимонний сік і приправи в кухонний комбайн; закрийте кришкою. Змішуйте до отримання однорідної маси, за необхідності збираючи масу зі стінок. Додайте рідину, що залишилася; продовжуйте змішувати до отримання однорідної маси. Переберіть ложкою в невелику миску. Накрийте кришкою. До подавання зберігайте в холодильнику.

  • Перед подаванням збризніть соус оливковою олією і, за бажанням, прикрасьте нарізаними підсмаженими фісташками або гарбузовим насінням. Подавайте з теплим лавашем, порізаним на трикутнички, або чіпсами з лавашу.