час приготування
Інгредієнти
Для карамельного соусу розтопити масло в невеликій каструлі на середньому вогні. Додати цукор, готувати, помішуючи вінчиком, протягом 6 - 7 хвилин до появи насиченого янтарного кольору. Акуратно ввести вершки, ваніль, мелений чилі гострий. (Суміш буде пінитися). Постійно помішуючи, варити ще 1 - 2 хвилини, доки соус не загусне. Дати постояти 5 хвилин, доки він ще трохи не загусне.
Для "батончиків" змішати борошно, мелений чилі гострий, харчову соду і сіль у невеликій ємності. Відкласти. Змішати масло із цукром у великій ємності. Додати яйця і ванільний екстракт, все добре перемішати. Додати суміш борошна і перемішати до однорідної консистенції. Додати шматочки шоколаду. Відкласти 1 чашку суміші. Форму для випікання розміром 13x9 дюймів вкрити фольгою. Іншу суміш розподілити у формі, змазаній кулінарним спреєм. Випікати в попередньо розігрітій до 160С° духовці протягом 15 хвилин
Вилити карамельний соус у форму, рівномірно розподіляючи по краях. Викласти іншу частину суміші поверх шару карамелі. Ножем зробити розводи у верхньому шарі.
Випікати 15 - 20 хвилин, доки не пропечеться середина і не з’явиться золотаво-коричнева скоринка. Охолодити у формі на решітці. Щоб вийняти десерт з форми, скористайтеся ручками з фольги. Покладіть на дошку та розріжте на шматочки у вигляді батончиків.