Default
Тенденції в Смаках

Солоний карамельно-шоколадний "батончик" з чилі

Гострій присмак чилі з ягідними нотками ідеально підходить для десертів, особливо до листкового печива
  • 1год

    час приготування

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Солоний карамельний соус чилі:
  • 1/2 ч.л харчової соди
  • 3/4 склянка (1 1/2 пачки) масла, розплавленого та охолодженого
  • 1 склянка коричневого цукру
  • 1/2 склянка цукрового піску
  • 3 яйця
  • 2 ч.л екстракту ванілі*
  • 1 1/2 склянка шматочків напівсолодкого шоколаду
  • 6 ст.л (3/4 пачки) масла, порізаного на шматочки
  • 1 склянка цукрового піску
  • 1/2 склянка густих вершків
  • 1 ч.л екстракту ванілі*
  • 2 ст.л змеленого та обсмаженого
  • Батончик зі шматочками шоколаду:
  • 2 1/4 склянка борошна
  • 1 ст.л змеленого та обсмаженого

Приготування

  • Для карамельного соусу розтопити масло в невеликій каструлі на середньому вогні. Додати цукор, готувати, помішуючи вінчиком, протягом 6 - 7 хвилин до появи насиченого янтарного кольору. Акуратно ввести вершки, ваніль, мелений чилі гострий. (Суміш буде пінитися). Постійно помішуючи, варити ще 1 - 2 хвилини, доки соус не загусне. Дати постояти 5 хвилин, доки він ще трохи не загусне.

  • Для "батончиків" змішати борошно, мелений чилі гострий, харчову соду і сіль у невеликій ємності. Відкласти. Змішати масло із цукром у великій ємності. Додати яйця і ванільний екстракт, все добре перемішати. Додати суміш борошна і перемішати до однорідної консистенції. Додати шматочки шоколаду. Відкласти 1 чашку суміші. Форму для випікання розміром 13x9 дюймів вкрити фольгою. Іншу суміш розподілити у формі, змазаній кулінарним спреєм. Випікати в попередньо розігрітій до 160С° духовці протягом 15 хвилин

  • Вилити карамельний соус у форму, рівномірно розподіляючи по краях. Викласти іншу частину суміші поверх шару карамелі. Ножем зробити розводи у верхньому шарі.

  • Випікати 15 - 20 хвилин, доки не пропечеться середина і не з’явиться золотаво-коричнева скоринка. Охолодити у формі на решітці. Щоб вийняти десерт з форми, скористайтеся ручками з фольги. Покладіть на дошку та розріжте на шматочки у вигляді батончиків.