Кулінарні підказки:
Цей соус може бути приготовлений з використанням різних сушених перців чилі, включаючи гуахільо, анчо, пасілья або моріта, в залежності від бажаного рівня гостроти і аромату.
Чилі гуахільо є висушеною формою мирасолового чилі і є одним з найбільш часто використовуваних сушених перців чилі у мексиканській кухні. Він використовується в маринадах, сальсах, пастах і прянощах, гуахільо має м'яку і середню гостроту і димний, трохи солодкий і фруктовий смак.
Чилі пасілья - це висушена форма перцю чілака (chilaca). Чіли пасілья надає мексиканським стравам багатий, димний смак і легку і середню гостроту.
• Це не традиційний мексиканський соус, але він використовує традиційні мексиканські інгредієнти для кисло-солодкого, димного смаку.