Інгредієнти
4 порційні формочки змазати маслом і посипати борошном (3/4 чашки). На дно кожної формочки покласти кружечок пергаментного паперу. Викласти формочки на деко та відкласти на деякий час.
Для коржа розмолоти мигдаль, цукор і гвоздику в кухонному комбайні. Додати кокосову стружку та масло, все змішати. Рівномірно розділити по формочках та щільно притиснути до дна.
Для начинки помістити всі інгредієнти в кухонний комбайн. Збивати до однорідної консистенції. Рівномірно розділити по формочках.
Випікати в попередньо розігрітій до 160С° духовці протягом 25 хвилин, доки кекси трохи не піднімуться і середина не стане щільнішою. Залишити охолоджуватися на решітці. Накрити. Залишити в холодильнику на 1 годину до повного охолодження.
Для карамельного соусу з гуавою покласти цукор і масло в невелику каструлю та готувати і помішувати вінчиком на середньому вогні протягом 6 - 7 хвилин, доки суміш не стане темно-янтарного кольору. Повільно влити вершки, додати желе гуави і приправу до випічки та десертів. (Суміш буде пінитися). Постійно помішувати протягом 1 - 2 хвилини, доки соус не загусне.
Відокремити кекси від кожної формочки за допомогою ножа. Викласти кекси на десертні тарілки і зверху полити 2 столовими ложками карамельного соусу з гуавою. При бажанні посипати обсмаженим подрібненим мигдалем.