Default
Тенденції в Смаках

Шоколадні пиріжки бао з арахісовою начинкою

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 20Хв

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

Шоколадні пиріжки бао

  • 1 склянка кокосового молока
  • 85 r подрібненого напівсолодкого шоколаду для випічки
  • ½ склянки цукру-піску
  • 2 ст.л кокосової олії
  • 2 ч.л натурального ванільного екстракту
  • 3½ склянки борошна з розпушувачами

Крем з арахісової пасти

Топінг

  • ¼ склянки порізаного солоного арахісу
  • 28 r розтопленого напівсолодкого тертого какао для випічки

Приготування

  • Для приготування пиріжків бао кокосове молоко розігрівайте в середній мисці в мікрохвильовій печі у високому режимі протягом 1 хвилини або до гарячого стану. Додайте подрібнений шоколад, перемішуючи його, доки не розтане. Додайте цукор-пісок, кокосову олію та ваніль. Поступово домішуйте борошно до повного розчинення. (Із загустінням тіста вимішуйте борошно руками.) Сформуйте кульку. Накрийте і залиште на 30 хвилин.

  • Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні до товщини 6 мм. Ножем виріжте 16 кругів (діаметром 7,5 - 9 см). (Зберіть і розкачайте залишки тіста, виріжте круги ще один раз. Пиріжки бао з надто тугого тіста можуть не підростати належним чином.)

  • Легенько змастіть круги тіста додатковою кокосовою олією. Складіть кожен круг, не притискаючи. Накрийте вологим кухонним рушником. Залиште на 10 хвилин.

  • Щоб приготувати пиріжки бао, налийте 2,5 см води у велику каструлю. Доведіть до кипіння. Вистеліть парову корзину пергаментним папером. Покладіть декілька пиріжків бао в парову корзину. (Не кладіть надто багато пиріжків, оскільки під час приготування вони збільшуються в розмірах.) Покладіть парову корзину на каструлю. Накрийте. Готуйте на парі на середньому вогні протягом 10 хвилин або доки пиріжки не збільшаться в розмірах. Перекладіть пиріжки на решітку, щоб охололи. Те саме повторіть із рештою пиріжків бао.

  • Щоб приготувати крем з арахісової пасти, електричним міксером збийте арахісову пасту, сиркову масу і цукорову пудру з ваніллю і кардамоном у великій мисці до отримання однорідної маси. Додайте жирні вершки; збивайте до утворення легкої повітряної піни.

  • Після цього акуратно розріжте пиріжки бао. Покладіть повну ложку крему з арахісової пасти в кожен пиріжок бао. Зверху посипте арахісом і полийте розтопленим шоколадом. Відразу подавайте.