Яловичий шашлик із японськими 7 спеціями і салатом із брюссельської капусти
Тенденції в Смаках

Яловичий шашлик із японськими 7 спеціями і салатом із брюссельської капусти

Шашлик на грилі, або якіторі,— це популярна японська страва, якою можна посмакувати як на свіжому повітрі, так і в барі. Для цього рецепту маринують яловичину і змащують сумішшю міріну, соєвого соусу, саке, цукру і японськими 7 спеціями. А салат із маринованої брюссельської капусти додає хрумкості та яскравого смаку.
  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/3 склянка міріну*
  • Салат із брюссельської капусти:
  • 1/4 склянка оцту з рисового вина
  • 2 ст.л цукру
  • 2 ст.л міріну *
  • 1 ч.л кунжутної олії
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 5-6 середніх брюссельських капустин, порізаних на тонкі клинки (приблизно 1 склянка)
  • 1 склянка крупно порізаного радіккіо
  • 1 тонко порізаний червоний болгарський перець
  • 1 ч.л підсмаженого кунжуту *
  • 1/3 склянка соєвого соусу
  • 3 ст.л саке*
  • 2 ст.л цукру
  • 1 ч.л кунжутної олії
  • 1/2 ч.л японської суміші із 7 спецій (шичимі тогараші) (рецепт наведено нижче)
  • 455 r яловичої пашини, нарізаної тонкими скибочками впоперек волокон
  • 2 ч.л кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст.л води

Приготування

  • Для приготування яловичого шашлику у великій мисці змішайте мірін, соєвий соус, саке, цукор, кунжутну олію і суміш спецій до утворення однорідної маси. Залиште 1/3 склянки для глазурі. У миску з маринадом, що залишився, покладіть яловичину так, щоб він добре накрив м’ясо. Покладіть у холодильник на 1 годину.

  • Тим часом, приготуйте глазур, змішавши в невеликій каструлі кукурудзяний крохмаль і воду до отримання однорідної маси. Додайте до залишеного маринаду. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні. Заберіть із вогню. Помішуйте, доки він не почне потрохи загусати. Відкладіть

  • Для приготування салату із брюссельської капусти у великій мисці змішайте оцет, цукор, мірін, кунжутну олію і морську сіль. Додайте брюссельську капусту, радіккіо і перець; ретельно перемішайте. Посипте кунжутом. Накрийте кришкою. Покладіть у холодильник щонайменше на 30 хвилин або до готовності для подавання на стіл.

  • Нанизайте яловичину на шампури в зигзагоподібному порядку. Вилийте решту маринаду. Готуйте над помірно сильним вогнем 6-8 хвилин або до бажаного ступеня готовності, періодично перевертаючи і змащуючи глазур’ю. Подавайте яловичий шашлик із салатом із брюссельської капусти. додатково посипайте сумішшю спецій. За бажання, можна подавати з вареним рисом.