Час підготовки
час приготування
Інгредієнти
Щоб приготувати рибу-меч, подрібніть кумин та кмин у ступці, не дуже дрібно. Домішати чорний перець. Або помістити усі спеції у великий пакет, який закривається на замок. Міцно закрити. Бити по ньому молоточком, важкою ложкою чи сковорідкою доки насіння не полущиться.
Змішати сіль та цукор у маленькій посудині. Стріпати вологу з риби. Поставити рибу на сітку у мілкому деко. Натерти рибу сумішшю з сіллю. Закрити та поставити у холодильник не більше, ніж на 30 хвилин. Опустити рибу у крижану воду, щоб змити сіль. Стріпати вологу з риби. Рівномірно вкрити рибу подрібненою сумішшю спецій. Відставити.
Для приготування шпецле закип’ятити 5 1/2 л води у великій каструлі. Тим часом змішати яйця, молоко і сіль вінчиком у великій посудині. Поступово домішувати борошно доки воно добре не вимішається. Перетиснути тісто через форму для шпецле чи друшляк з дірками по 1/2 см в окріп. Варити шпецле приблизно 2 хвилини. Добре відцідити. Відставити.
Розігріти велику сковорідку на середньому вогні. Додати масло, висушені помідори, каперси та часник; готувати та помішувати доки масло не зазолотиться. Додати варені шпецлі, перемішати, готувати та помішувати доки вони не зазолотяться. Відставити з плити. Домішати вершки, петрушку, шкірку лимона, білий перець та мускатний горіх. Не дати охолонути.
Розігріти олію на ще одній великій сковорідці. Готувати приправлену рибу з обох сторін доки рибу можна буде легко розділити виделкою, приблизно по 10 хвилин на кожних 2,5 см товщини. Подавати рибу поверх шпецле. Прикрасити нарізаною свіжою петрушкою, за бажанням.