Час підготовки
Інгредієнти
Для приготування суміші спецій для шакшуки змішати всі інгредієнти у маленькій посудині до однорідної суміші. Відставити.
Для приготування середземноморської овочевої шакшуки розігріти олію на чавунній сковорідці при середній температурі. Додати цибулю; готувати та помішувати 5 хвилин або доки вона не стане прозорою. Додати часник; готувати та помішувати 1 хвилину. Додати баклажан та цукіні; готувати та помішувати 10-15 хвилин, або поки овочі не стануть ніжними.
Зменшити температуру до нижче середньої. Додати 1 столову ложку суміші прянощів для шакшуки, морську сіль та мелений фенхель; перемішати з овочами.
Збільшити температуру до середньої. Додати помідори; готувати постійно помішуючи 3-5 хвилин, або доки соус трохи не загусне.
Зменшити температуру до низької. У соусі зробити 6 виїмок дерев’яною ложкою. Вбити по яйцю у кожну виїмку. Закрити кришкою. Готувати 10-15 хвилин (10 хвилин, щоб жовток був рідкий і 15 хвилин, щоб жовток був твердий). Посипати петрушкою. Подавати з нарізаним хлібом з хрусткою скоринкою, за бажанням.