Середземноморська овочева Шакшука
Тенденції в Смаках

Середземноморська овочева Шакшука

Яєчні жовтки, томлені на повільному вогні в томатному соусі із пряними спеціями Близького Сходу– червоним солодким перцем, кумином, чорним перцем, гострим чилі, куркумою, кмином. Наберіть велику ложку, візьміть шматок хліба (щоб вимачати весь смачний соус) і скоштуйте цю провінційну страву.
  • 25Хв

    Час підготовки

  • 21

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Суміш спецій для Шакшуки:
  • 1/2 ч.л меленої кориці
  • Середземноморська овочева Шакшука:
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 1/2 склянка дрібно нарізаної жовтої цибулі
  • 1 ч.л подрібненого свіжого часнику
  • 2 склянки нарізаного кубиками (по 1,3 см) баклажану
  • 2 склянки нарізаних кубиками (по 1,3 см) цукіні
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1/2 ч.л насіння фенхелю, меленого
  • 3 ст.л гранульованого цукру
  • 2 склянки консервованих чавлених помідорів
  • 6 яєць
  • 1 ст.л нарізаної свіжої петрушки
  • 1 ст.л Кумин (Зира)
  • 1 ст.л Червоний перець солодкий
  • 2 ст.л Чорний перець мелений
  • 2 ст.л насіння кмину, меленого
  • 1 ч.л часникового порошку
  • 1 ч.л Куркума
  • 1/2 ч.л Чилі гострий

Приготування

  • Для приготування суміші спецій для шакшуки змішати всі інгредієнти у маленькій посудині до однорідної суміші. Відставити.

  • Для приготування середземноморської овочевої шакшуки розігріти олію на чавунній сковорідці при середній температурі. Додати цибулю; готувати та помішувати 5 хвилин або доки вона не стане прозорою. Додати часник; готувати та помішувати 1 хвилину. Додати баклажан та цукіні; готувати та помішувати 10-15 хвилин, або поки овочі не стануть ніжними.

  • Зменшити температуру до нижче середньої. Додати 1 столову ложку суміші прянощів для шакшуки, морську сіль та мелений фенхель; перемішати з овочами.

  • Збільшити температуру до середньої. Додати помідори; готувати постійно помішуючи 3-5 хвилин, або доки соус трохи не загусне.

  • Зменшити температуру до низької. У соусі зробити 6 виїмок дерев’яною ложкою. Вбити по яйцю у кожну виїмку. Закрити кришкою. Готувати 10-15 хвилин (10 хвилин, щоб жовток був рідкий і 15 хвилин, щоб жовток був твердий). Посипати петрушкою. Подавати з нарізаним хлібом з хрусткою скоринкою, за бажанням.